SOYAK ALARM
KAMERA, GÜVENLİK, GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA, YANGIN UYARI, KARTLI GEÇİŞ SİSTEMLERİ SERVİSİ
0532 631 10 84
Kurumlar, kuruluşlar ve bireyler karşılaştıkları iç veya dış tehditlere karşı, mekanlarını günümüzde en yaygın kullanılan yöntemlerden biri olan konya güvenlik kamerası ile korumaktadırlar. Genellikle kamera sistemleri, alarm sistemleri ve yangın ihbar sistemleri bu tehditlere karşı tercih edilen güvenlik tedbirlerindendir.
KAMERA SİSTEMLERİ
CCTV: İngilizce “Closed Circuit Television” – “Kapalı Devre Televizyon Sistemi” kelimelerinin ilk harflerinden oluşturulmuş teknik bir terimdir. Günümüzde CCTV sistemi denilince kapalı devre kamera sistemi yani ( kamera sistemi ) akla gelmektedir.
Çoğunlukla güvenlik kameraları hem gündüz hem de gece görüşüne sahiptir. Güvenlik Kamerası olarak çalışan sistemlerin temel parçalarına ve işlevlerine bakacak olursak: bunlar objektif, ledler, ccd ve devre kartıdır.
Güvenlik kameraları tipik olarak video kamera mantığıyla çalışır. Kamera önünde bulunan cam koruyucu görev yapar. Ortamdaki objelere çarpan ışık önce objektife ulaşır. Kamera içindeki lensin görevi görüş açısını belirlemektir. Lensin görüş açısı ne kadar genişler ise obje o kadar uzak görünür. Objektifte beliren bu görüntü ccd’ye yani görüntü işlemcisine gelir. Ccd bu görüntüye göre elektrik sinyalleri oluşturur.
Elektrik sinyallerine dönüşen ışıklar işlemcide işlenerek video görüntüsüne dönüşür. 12 voltluk bir enerji bu işlem için yeterlidir. Bunu da kendisine yapışık olan elektrik devresinden alır. Işığa duyarlı bu video kameralar havanın karardığını fotosel sayesinde algılarlar. Kızılötesi enerjiye sahip bu yapılar cihazın objektifinin de kendilerine duyarlı olması ile havanın karardığını algılayarak otomatik olarak faaliyete geçerler. Ledlerden yayılan ışınlar ortamdaki cisimlere çarparak geri dönerler. Yansıyan ışık ccdye gelerek aynı sistemin işlemesini sağlar.
ALARM SİSTEMLERİ
İnsanlık tarihinden bu yana en doğal ihtiyaçlardan birisi olan güvenlik ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla zaman içinde bir çok farklı sistemler kurulmuş ve uygulanmıştır. Sahip olduğumuz maddi ve manevi değerlerin korunması amacıyla alınan önlemlerden birisi de özellikle teknolojik gelişmelerin ışığında daha da nitelikli hale gelen Alarm sistemleri dir. Yaşadığımız evlerde veya işyerlerimizde sahip olduğumuz önemli malların korunmasında çok önemli görev üstlenen bu sistemler, kendilerine özgü teknolojik uygulamalar ile çalışırlar.
Bünyelerindeki milyonlarca farklı gözü kullanarak bizim yerimize güvenlik denetimi yapan alarm sistemleri, gözümüzle algılayamayacağımız kadar çok sayıda ışın yayar. Genel olarak baktığımızda deprem, yangın gibi felaketlere karşı önlem alınması konusunda fayda sağlayan sistemler de olmakla beraber alarm denince akla gelen sistemler hırsız alarm sistemleridir.
Temel olarak 3 parçadan meydana gelen bu alarm sistemlerin de bu parçalar alarmın ana kasası, hareket dedektörü ve şifreleme panelidir. Bu ana parçaların birbirleriyle olan çalışmasını inceleyecek olursak: öncelikle sistemin çalışması için gereken elektriği sisteme aktaran trafo sistemin başlangıç noktasıdır. 220 voltluk elektriği 16 volta düşüren trafo alarm bordu üzerine girer, bord üzerinde işlemciler ve bir akü şarj devresi bulunur. Akü elektrik kesintisinde de alarmın çalışmasını sağlar. Devre kartına gelirsek burada karşımıza iki yapı çıkar. Bunlar ana işlemci ve röledir.
Isı yayan her cismin gözle görülmeyecek şekilde bir enerji yayması bilinen bir gerçektir. Çalışan bir alarm sistemindeki hareket dedektörü de ısı yayan bir cismin etrafında var olan çok sayıdaki ışık parçalarının bünyesindeki fresnel lensin bu ışınlara odaklanması ile birlikte görmüş olur. Bu ışınların kızılötesi dalgalar yayması ile birlikte de sistem tarafından hareket eden tüm cisimlerin fark edilerek alarm algılaması sağlanır.
Bu işlem sonrası dedektörün altındaki kırmızı ışık yanar ve ana karta sinyal gider. Ana kartın bu sinyali tanımlaması için ana işlemciye göndermesi sonrası ana işlemci de hareketi tamamlayarak röleye gönderir. Röle 12 volt ile çalışır. Cihazı çalışır halde tutar ve hareketi algılar. Komutları hoperlöre iletir. Hoperlörden ikaz ışığı gelir. Alarmı durdurmak istediğinizde şifre paneline şifreyi girmeniz gerekir.
INTERKOM SİSTEMLERİ
Özellikle Ev ve İşyeri güvenliği açısından çok önemli bir işlev gören sistemler olan görüntülü diafonlar sayesinde dışarıdaki insanların ev veya işyerine girmek istediklerinde görüntülü olarak kim oldukları anlaşılmaktadır. Kapıyı açmadan önce gelen kişinin uzak mesafeden kim olduğunu görmek bir çok tehlike riskini de gidermiş olmaktadır. Bu tür sistemlerde ortaya çıkacak bir arıza alışılmış güvenlik düzenini sekteye uğratacağından bir an önce giderilmeli ve Güvenlik riskleri ortadan kaldırılmalıdır.
Görüntülü diafon sisteminde ortaya çıkan bir sorun olduğunda sorunun tam olarak nerede olduğunu anlayabilmek için bir takım kontroller yapılır. Bu amaçla öncelikle diafon kutusu yerinden çıkartılır. Duvar aparatındaki kart soketlerinde bir temassızlık veya oksitlenme olup olmadığı kontrol edilebilir. Burada bulunan kablolar görüntü, kapı otomatiği ve zil kablolarıdır.
Eğer bu bölümlerde herşey normal ise görüntü ve sesin alındığı kutunun içi açılır. Devre kartındaki çeşitli devreler, dirençler, kondansatör ve diyotların değerleri ölçülür. Devre kartı üzerindeki parçalar arasında elektrik akımı geçişlerinde sorun olup olmadığı ölçüm cihazı ile kontrol edilir.
Eğer buralarda da bir sorun tespit edilmez ise görüntüyü sağlayan kablolara göz atılır. Eğer bu kablolarda deformasyon var ise lehim yoluyla tamir işlemi yapılabilir. İşlem tamamlanınca kablonun elektrik geçişi ölçülür. Eğer normal değerler çıkar ise sorun çözülmüş demektir. Cihazın kutusu kapatılır ve duvara monte ederek kontrol amaçlı çalıştırılır.
YANGIN İHBAR SİSTEMLERİ
Yangının asgari süre içinde tespit edilmesi ve acil müdahale imkanı veermesi gibi bir görevi üstlenerek, 2002 yılında yasalaşma neticesinde kurulması zorunlu sistemler arasına girmiştir.
GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA SİSTEMLERİ
İleri teknoloji ürünü terminaller aracılığı ile kapı otomatiği sistemlerinin gelişmiş hali ile görüntülü ve sesli iletişime geçerek kullanıcı dostu ve yabancılara karşı güvenlik sağlamaktadır.
#alarm , #guvenlik , #kamera , #kartligecisÜmraniye Soyak elektrik, Ümraniye Soyak elektrikçi, Ümraniye Soyak elektrik ustası, Ümraniye Soyak elektrik tamiri, Ümraniye Soyak elektrik tesisatçısı, elektrikçi Ümraniye Soyak, acil elektrikçi Ümraniye Soyak, Ümraniye Soyak elektrik prizi değiştirme, Ümraniye Soyak ampul değiştirme, elektrik pirizi değiştirme, Ümraniye Soyak, Ümraniye Soyak elektrik pirizi değiştirme, Ümraniye Soyak avize montajı, avize montajı Ümraniye Soyak, Ümraniye Soyak elektrik saati değiştirme, elektrik saati değiştirme Ümraniye Soyak, Ümraniye Soyak uyducu, Ümraniye Soyak uydu tesisat kurulumu, Ümraniye Soyak uydu kanal yükleme, Ümraniye Soyak uydu güncelleme, Ümraniye Soyak ip tv kurulumu, Ümraniye Soyak ip tv yazılım, Ümraniye Soyak ip tv, Ümraniye Soyak alarm sistemleri, Ümraniye Soyak kamera sistemleri, Ümraniye Soyak akıllı ev güvenlik sistemleri, Ümraniye Soyak güvenlik sistemleri.